Μήπως Έχετε Όρεξη για... Πέη και Όρχεις;


Βρίσκεστε στο Πεκίνο, την πρωτεύουσα της Κίνας και την πόλη που θα φιλοξενήσει τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (2008). Είναι σχεδόν σίγουρο ότι αργά ή γρήγορα θα σας έρθει η όρεξη και λογικό να θελήσετε να γευματίσετε σε κάποιο εστιατόριο της πόλης για να απολαύσετε τοπικές συνταγές.
Ε, η πρόταση του Παράξενου Ταξιδιώτη δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση την παραπάνω σας ανάγκη, μιας και αφορά ένα από τα πλέον αλλόκοτα restaurant παγκοσμίως. Ο λόγος βέβαια για το Guolizhuang, με πλήθος σπεσιαλιτέ φτιαγμένων από μία τεράστια και σπάνια γκάμα υλικών: πέη και όρχεις από διάφορα ζώα!

Ναι, καλά ακούσατε! Το μενού του ιδιαίτερου αυτού εστιατορίου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πέη και όρχεις από φάλαινα, σκύλο και τράγο όπως και διάφορα άλλα θηλαστικά. Και κάθε πιάτο έχει και το χαρακτηριστικό του.
Για παράδειγμα, αν θελήσετε να πάτε κατευθείαν στα... βαθειά δοκιμάζοντας πέος Καναδικής φάλαινας τότε θα πρέπει να πληρώσετε τουλάχιστον 400 ευρώ, ενώ να το έχετε παραγγείλει έως και ένα μήνα πριν μιας και αποτελεί το πλέον δυσεύρετο πιάτο. Αν τώρα είστε παρέα, προτιμήστε το αλογίσιο πέος (45 εκατοστά παρακαλώ) κομμένο σε 5 κομμάτια, ενώ αν παραγγείλετε πέος σκύλου προσέξτε διπλά μιας και σερβίρεται μαζί με το κόκκαλο!
Επίσης, στους καταλόγους του εστιατορίου μπορεί να βρει κανείς πέος τράγου από την Μογγολία, σκύλου από την Ρωσία καθώς και αλόγου και γαϊδουριού προερχόμενα από διάφορες χώρες. Αν τώρα επισκέπτεσται για πρώτη φορά το μαγαζί, το μενού περιλαμβάνει ένα mix grill (έξι πέη και τέσσερις όρχεις από διάφορα ζώα!), ένα πιάτο οργάνων αλόγου ονόματι «Εστεμμένο Κεφάλι», καθώς και το «Δράκο (;!) στη Φλόγα της επιθυμίας».

Και αν σας φαίνεται εξαιρετικά αλλόκοτη για κουζίνα, έχετε κατά νου ότι το Guolizhuang έχει ήδη συμπληρώσει 3 χρόνια ζωής, ενώ είναι το νούμερο 1 restaurant σε πελάτες σε ολόκληρο το Πεκίνο.
Αν επομένως και σκοπεύετε να επισκεφτείτε το Πεκίνο το προσεχές καλοκαίρι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες -ή γενικότερα κάποια άλλη στιγμή της χρονιάς- μην παραλείψετε να περάσατε για ένα γεύμα από το πρωτότυπο αυτό εστιατόριο. Έχετε μόνο κατά νου ότι χρειάζονται μεγάλες δόσεις παραξενιάς για να ανταπεξέλθετε στις συγκινήσεις!

Διεύθυνση: 1A Dongyan, Xihai (περιοχή Xicheng).
Ανοικτά καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 10:30 το βράδυ.