Ταξιδιωτικός Οδηγός Παραξενιάς για την Ελλάδα!



Συγγραφείς: ΚΟΥΜΑΡΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΤΣΑΠΟΓΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
Εκδόσεις: Αρχέτυπο
Σελίδες: 352
Κυκλοφορία: ΜΑΪΟΣ 2009
Τιμή: 19.90 €

Γνωρίζατε ότι ο Πύργος του Άιφελ βρίσκεται στην… Πελοπόννησο; Ότι υπάρχουν πυραμίδες στο Άργος; Ότι η Σκάλα του Μιλάνου κτίστηκε και στην… Πάτρα; Ότι μπορείτε να δειπνήσετε ως αρχαίος Έλληνας ή Εσκιμώος στην Αθήνα; Ότι υπάρχουν μαύροι Έλληνες και μάλιστα ζούνε στη Θράκη;
Η Ελλάδα είναι γεμάτη με μέρη που μπορούν να σε παραξενέψουν, αρκεί να ταξιδέψεις με άλλο μάτι και έναν διαφορετικό ταξιδιωτικό οδηγό! Το "Εξερευνώντας τη Μυστική Ελλάδα - Παράξενος Ταξιδιώτης" μετά από δύο χρόνια περιήγησης στην άγνωστη Ελλάδα, αποτελεί τον πρώτο ταξιδιωτικό οδηγό παραξενιάς στη χώρα μας.
Παράδοξα εστιατόρια, ξενοδοχεία και cafe, αρχαιολογικοί χώροι που ανατρέπουν την ιστορία, παράξενα εκθέματα σε μουσεία ή εκθέσεις, κάστρα και φρούρια με αλλόκοτους θρύλους ή ιδιαίτερη ιστορία, τόπους με μυθολογική, ιστορική ή λαογραφική παραξενιά… τα πάντα.
Μία ομάδα νέων ανθρώπων του εναλλακτικού χώρου αναζήτησης με το συντονισμό του Νικόλαου Κουμαρτζή συγκέντρωσε σε ένα βιβλίο 352 έγχρωμων σελίδων περισσότερα από 200 εξαιρετικά παράδοξα μέρη στην Ελλάδα, με πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό (500+ φωτογραφίες), οδηγίες πρόσβασης, άγνωστες πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές για οικονομικά ταξίδια.
Είστε λοιπόν έτοιμοι να παραξενευτείτε, ακολουθώντας τις ράγες του Παράξενου Ταξιδιώτη;

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του βιβλίου πατώντας εδώ.


(Χαιρετισμός του συντονιστή του έντυπου
Παράξενου Ταξιδιώτη)


Με χαρά μπορώ πλέον να ανακοινώσω την ολοκλήρωση του project του έντυπου "Παράξενου Ταξιδιώτη", ενός ταξιδιωτικού οδηγού για τις παραξενιές στην Ελλάδα που κυκλοφόρησε στα τέλη Μαΐου του 2009 από τις εκδόσεις Αρχέτυπο.
Σε συνεργασία με 4 ταξιδιωτικούς συγγραφείς, 70+ φωτογράφους από όλο τον κόσμο, 1 illustrator και την άψογη συνεργασία των εκδόσεων Μεταεκδοτική Α.Ε., το βιβλίο πλέον είναι έτοιμο και έχουν ξεκινήσει όλες οι διαδικασίες ώστε σύντομα να βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων σε Ελλάδα και Κύπρο.
Παρουσιάζοντας 200 τοποθεσίες από όλη την Ελλάδα (από τα Πομακοχώρια έως τα Μάταλα της Κρήτης και από το νησάκι της Ρω έως την Κέρκυρα), περισσότερες από 500+ φωτογραφίες, λεπτομερείς οδηγίες πρόσβασης ώστε να "ανακαλύψετε" κάθε τοποθεσία σχετικά εύκολα, γεωγραφικό στίγμα για χρήση gps ή google maps κ.α., επιδιώξαμε και πιστεύουμε ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε κάτι σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα.
Οι παραπάνω αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους άλλωστε, αν και πιστεύω ότι το ίδιο το βιβλίο έχει να σας "πει" πολύ περισσότερα.

Αν και διανύουμε δύσκολους οικονομικά καιρούς για ταξίδια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τις μικρές χαρές που μας δίνουν δύναμη και πολλές φορές νόημα στην καθημερινή μας ζωή. Και κάποιες φορές, οι μικρές αυτές χαρές δεν θέλουν κόστος (όπως μας έχουν μάθει σε μία άκρως καταναλωτική κοινωνία) αλλά απλώς μία... διαφορετική ματιά και ένα διαφορετικό τρόπο ταξιδιού, παράξενου!

Καλή δύναμη και πάντα με χαμόγελο,
Νικόλαος Κουμαρτζής
(συντονιστής έντυπου Παράξενου Ταξιδιώτη)



Βιβλιοπωλεία
Το βιβλίο "Εξερευνώντας τη Μυστική Ελλάδα - Παράξενος Ταξιδιώτης" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρχέτυπο σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και της Κύπρου.

Αποστολή στο Σπίτι
Σε περίπτωση που θέλετε να σας αποσταλεί ταχυδρομικά επικοινωνήστε με τις εκδόσεις Αρχέτυπο στο τηλέφωνο 2310-226166.

Διαδικτυακές Αγορές
Επίσης, είναι διαθέσιμο για διαδικτυακές αγορές μέσω αρκετών e-shops, όπως το www.e-shop.gr και το biblioasi.gr.
αφορά | edit post
4 Responses
  1. Tasos Says:

    gt toso akrivo ??

    To vrika se ena vivliopwleio kai kostize 23 euro peripou...


  2. Φίλε Τάσο,

    η τιμή του βιβλίου είναι 19.90 ευρώ, η οποία με την κλασσική πλέον έκπτωση του 10% που κάνει κάθε βιβλιοπωλείο πέφτει στα 18 ευρώ. Ίσως το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο να μην είχε ενημερωθεί για τη σωστή τιμή του βιβλίου.

    Παραθέτω και ένα κομμάτι από συζητήση που είχαμε στο φόρουμ του μεταφυσικού:
    "Ως προς το βιβλίο έχω τόσα πολλά να πω που αισθάνομαι πως δεν είναι εδώ ο κατάλληλος χώρος. Ήδη υπάρχει συνέντευξη του team του Παράξενου Ταξιδιώτη στο metafysiko.gr όπου αναλύονται πολλά για τον οδηγό και την ιδέα πίσω από αυτόν. Οπότε, ας πω πράγματα που μέχρι στιγμής δεν έχω αναφέρει κάπου...
    Με τον εν λόγω ταξιδιωτικό οδηγό/ λεύκωμα αποδεικνύονται για εμένα δύο πράγματα (ως ταξιδιώτης και ως "συγγραφέας").
    Πρώτον, πως είναι εφικτό να ταξιδεύεις συλλέγοντας μοναδικές (παράξενες) εμπειρίες ζωής δίχως να είναι απαραίτητο να ξοδεύεις κάθε φορά μία μικρή περιουσία, πόσο μάλλον τώρα που η οικονομική κρίση έχει αγγίξει την τσέπη σχεδόν κάθε Έλληνα. Για παράδειγμα, ως παράξενος ταξιδιώτης μπορείς να δεις Πύργο του Άιφελ, πυραμίδες, μούμιες, τη Σκάλα του Μιλάνου, χωριά-φαντάσματα, πάρκο δεινοσαύρων κ.ά. δίχως να αφήσεις καν την Ελλάδα. Δεν είναι και λίγα, έτσι δεν είναι;
    Δεύτερον, πως είναι εφικτό να προσφέρεις στον Έλληνα αναγνώστη ένα "ακριβό" βιβλίο στη σωστή τιμή. Τι εννοώ; Πόσο θα κοστολούσατε εσείς ένα βιβλίο 352 σελίδων, full έγχρωμων, με εξαίρετες φωτογραφίες από 70+ φωτογράφους από όλη την υφήλιο, 200 μοναδικές τοποθεσίες στην Ελλάδα (που απαιτούν ταξίδια), ιδιαίτερες πληροφορίες, γεωγραφικά στίγματα (για gps, google maps κ.λπ.) και τη 2ετή επίπονη δουλειά 4 ταξιδιωτικών συγγραφέων; Μετά από τολμηρές και υπεύθυνες παραχωρήσεις από τον εκδοτικό οίκο (Αρχέτυπο) και τους συγγραφείς του βιβλίου, καταφέραμε να κρατήσουμε την τιμή λίγο πιο χαμηλά από τα 20 ευρώ."


  3. Επίσης, υπάρχει το βιβλίο στην ιστοσελίδα του Ιανού.

    Εδώ συγκεκριμένα: http://www.ianos.gr/index.asp?park=bk_item&key=0226272

    Η τιμή του: 17,91 !


  4. χρονια τωρα ενοιωθα ταξιδιωτης, ταξιδιαρα ψυχη, κ ενιοτε εως συχνα παραξενος!!! τωρα που γνωριζω την υπαρξη του ''παραξενου ταξιδιωτη'' εκτος απο την χαρα μου κ τα συγζαρητηρια μου, θα παω να τον αποκτησω αυριο κιολας, ισως κ να προσθεσω κατι στον ''ταξιδιωτη 2'' !!!