Το «Σφυριχτό» Νησί! (Ισπανία)


Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τις Κανάριες Νήσους για διάφορους λόγους. Καιρός λοιπόν να τις μάθουμε για έναν ακόμα, άκρως παράξενο: για ένα μικρό νησί όπου οι ντόπιοι συνεννοούνται... σφυρίζοντας!

Ο λόγος για το La Gomera και τη μοναδική γλώσσα Silbo που περιέχει πάνω από 4.000 λέξεις-σφυρίγματα! Ξεκίνησε να χρησιμοποιείται ως λύση ανάγκης από τους ντόπιους, ώστε να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε μεγάλες αποστάσεις πάνω στις βουνοκορφές και μέσα στις βαθιές κοιλάδες του νησιού, ενώ σήμερα διδάσκεται σε περισσότερα από 3.000 παιδιά αποτελώντας επίσημο μάθημα στα τοπικά σχολεία!
Για να βρεθείτε στο «σφυριχτό νησί» λοιπόν ταξιδέψτε με αεροπλάνο από κάποιο αεροδρόμιο της Τενερίφης (θα βρείτε πτήσεις στο Reina Sofia International Airport και στο Los Rodeos Airport) έως το αεροδρόμιο του Playa Santiago ή επιβιβαστείτε σε κάποιο πλοίο από τα λιμάνια της Τενερίφης. Αν επιλέξετε τον δεύτερο τρόπο και κάποιο πλοίο της εταιρίας Naviera-Armas, θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε ανακοινώσεις στα ισπανικά, τα αγγλικά και τα... Silbo. Στο τουριστικό γραφείο της πόλης πάντως θα σας απαντήσουν στα ισπανικά, αρκεί να καλέσετε στο (0034) 922 141 512.


1 Response
  1. Delta Says:

    καλησπερα,

    εχω ζησει στις καναριους νησους για 5 ετη και εχω επισκευθει την Λα Γκομερα, οντως οι κατοικοι χρησιμοποιουν ακομη αυτον τον τροπο επικοινωνιας.
    ομως το ιδιο φαινομενο συνανταται και στην Ευβοια [δειτε σχτικη εκπομπη της τηλεορασεως Σκαι]
    οι καναριοι νησοι εχουν αποικοιθει απο Ελληνες απο την εποχη προ του Ηρακλεους πιστευω.
    Ν Δ