Ένα Κάστρο... Ανακυκλωμένο! (Η.Π.Α.)


Κοντά στο χωριό Antonito του Colorado (850 μόλις κατοίκων), πάνω στη highway 285, βρίσκεται το μοναδικό ίσως «ανακλυκλωμένο» κάστρο παγκοσμίως, κατασκευασμένο από αλουμινένιες συσκευασίες, ανακυκλωμένα παράθυρα, κομμάτια γυαλιού και πολλά (μα πάρα πολλά) τενεκεδένια κουτάκια μπύρας!

Ήταν το 1980 όταν ο ινδιάνικης καταγωγής Donald "Cano" Espinoza, βετεράνος πολέμου του Βιετνάμ, ξεκίνησε να εργάζεται πάνω στο αρχιτεκτονικό αυτό «αλλοκοτούργημα» του! Με ισχυρότατη θέληση και υπομονή (το αφιέρωσε στον καλύτερο του φίλο Gilbert "Pancho" Salazar που πέθανε δίπλα του 5 μέρες πριν επιστρέψει στις ΗΠΑ) κατάφερε να κτίσει τέσσερα διαφορετικά κτίρια (τον Βασιλιά, την Βασίλισσα, το Παλάτι και το Κοράκι) που σήμερα αστράφτουν υπό το φως του ήλιου.
Αν καταφέρετε και το επισκεφθείτε (υπερατλαντικό ταξίδι με αεροπλάνο έως τις ΗΠΑ, επιβίβαση στον San Luis and Rio Grande Railroad και αποβίβαση στον νοτιότερο σταθμό του) θα παρατηρήσετε σίγουρα μία πινακίδα που αναγράφει «Το Αλκοόλ και το Κάπνισμα Σκοτώνουν!». Α, μην με ρωτάτε που βρέθηκαν τόσα κουτάκια μπύρας...