Το Δενδρόσπιτο-Ξενοδοχείο της Στοκχόλμης! (Σουηδία)


Στην πόλη Vasteras της Σουηδίας, δίπλα στην Στοκχόλμη, βρίσκεται το Woodpecker Hotel (Ξενοδοχείο του Τρυποκάρυδου) του εκκεντρικού καλλιτέχνη και επιχειρηματία Mikael Genberg. Κτισμένο στην κορυφή μίας βελανιδιάς 130 ετών, μέσα σε ένα σουηδικό δημόσιο πάρκο, βρίσκεται 13 μέτρα πάνω απ’ τη γη και η πρόσβαση είναι εφικτή μόνο με σχοινένια σκάλα.

Πέρα από την εξαιρετική θέα του πάρκου και της πόλης, το ξενοδοχείο καλύπτει όλες τις βασικές και μη ανάγκες ενός ταξιδιώτης: κρεβάτι ΙΚΕΑ (η Σουηδία είναι η χώρα από όπου ξεκίνησε η διεθνής αυτή αλυσίδα), σκέπασμα για το βράδυ, θερμάστρα, κουζίνα, τουαλέτα, έως και μία μικρή βιβλιοθήκη για τις ώρες ξεκούρασης στη.. βεράντα.
Σίγουρα, αποτελεί ένα μέρος όπου ο παράξενος ταξιδιώτης μπορεί να απομονωθεί από τον πολιτισμό, με μόνη υπενθύμιση τη φασαρία της πόλης που δυστυχώς είναι παρούσα. Τα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι.. ένα (;!) και γι’ αυτό πρέπει να κάνετε book αρκετό καιρό πριν (ιδιαίτερα αν σκοπεύετε να το επισκεφθείτε το καλοκαίρι), ενώ το κόστος είναι κάπως.. τσουχτερό και κυμαίνεται μεταξύ 170 και 240 ευρώ.
Για κράτηση δωματίου ή καλύτερα... ξενοδοχείου, απευθυνθείτε στο τουριστικό γραφείο της πόλης και το τηλέφωνο 0046 (0) 21-390100.