Γευματίζοντας με Vampires στο… Τόκυο; (Ιαπωνία)


Μπορεί τα vampires να αποτελούν πανάρχαια παράδοση των Βαλκανίων και της ανατολικής γενικότερα Ευρώπης, όμως σήμερα έχουν «απλωθεί» σε όλο τον κόσμο έχοντας μάλιστα ανοίξει ένα εστιατόριο στο… Τόκυο!

Αναφέρομαι στο Vampire Café που βρίσκεται στην πλούσια γειτονιά της Ginza, δίπλα στον ομώνυμο σταθμό του μετρό και τον αριθμό 7F της οδού Rape Bldg. Μέσα σε μία επιβλητική γοτθική ατμόσφαιρα νεαρές σερβιτόρες ντυμένες με βικτωριανά ρούχα (ναι, το ότι είναι βικτωριανές Γιαπωνέζες είναι αρκετά αλλόκοτο από μόνο του) σερβίρουν κοκτέιλ από «αίμα», σοκολάτα σε σχήμα νεκροκεφαλής, ενώ φέρετρα και πολυέλαιοι με νυχτερίδες συμπληρώνουν το ala Dracula ντεκόρ.
Μην σας παρασύρουν όμως τα ονόματα στον κατάλογο, μιας και η κουζίνα είναι κλασσική γιαπωνέζικη με δάνεια από ευρωπαϊκές (όπως η ιταλική). Για ένα βαμπιρικό γεύμα λοιπόν θα χρειαστείτε αρκετή σκοτεινή διάθεση παράξενου ταξιδιώτη, οπωσδήποτε κράτηση μέσω τηλεφώνου (03-3289-5360) και αρκετά γιεν μαζί σας (τουλάχιστον το αντίστοιχο των 100 ευρώ για 2 άτομα), μιας και προς χάρη του ονόματος σκοπεύουν στο λογαριασμό να σας πιούν κυριολεκτικά το αίμα…