Jumbo Hotel: Το Πιο Ταξιδιάρικο Hostel! (Σουηδία)


Ο Παράξενος Ταξιδιώτης σπάνια ταξιδεύει αεροπορικός. «Τα αεροπορικά ταξίδια είναι ο καλύτερος τρόπος χαλάσεις την εμπειρία του ταξιδιού» λέει συχνά πυκνά «μιας και σε πηγαίνουν από το σημείο Α στο σημείο Β χάνοντας όλη τη διαδρομή!».
Και όμως, όπως σε κάθε κανόνα έτσι και εδώ υπάρχουν εξαιρέσεις: ο λόγος για το Jumbo Hostel που έκανε τον ΠΤ να μπει σε αεροπλάνο μετά από πάρα πολλά χρόνια, ταξιδεύοντας έως το τέλος του… αεροδιαδρόμου του πιο πολυσύχναστου αεροδρομίου της Στοκχόλμης, του Arlanda Airport!
Εκεί λοιπόν βρίσκεται ένα παλιό Boeing 747 του 1976, το οποίο κάποτε ανήκε στο στόλο της εταιρίας PanAm. Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα της απόσυρσης, ο επιχειρηματίας Oscar Dios μπήκε στη μέση αγοράζοντας και μετατρέποντας το σε ξενοδοχείο, κάνοντας τα πάντα ώστε να διατηρήσει το παλιό… άρωμα αεροπλάνου (για παράδειγμα όλα τα γεύματα συνεχίζουν να ζεσταίνονται σε… φούρνο μικροκυμάτων!).
Ανάμεσα στα hit του ιδιότυπου αυτού hostel είναι ότι περνάτε από την οικονομική στην πρώτη θέση δίχως… ακριβότερο εισιτήριο, μπορείτε να κοιμηθείτε μέσα στο… cockpit του Boeing, περπατάτε στα φτερά του αεροπλάνου δίχως να έχετε αυτοκτονικές τάσεις, ενώ το καλοκαίρι μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας χαζεύοντας από το ύψος του αεροδιαδρόμου εκατοντάδες αεροπλάνα να προσγειώνονται και να απογειώνονται στο σουηδικό ουρανό.
Οι τιμές του είναι κάπως… τσιμπημένες για hostel, μιας και για ένα κρεβάτι σε τετράκλινο δωμάτιο θα χρειαστεί να πληρώσετε 33 ευρώ. Αν θέλετε κάτι πιο φθηνό, μπορείτε να ταξιδέψετε έως το κέντρο της Στοκχόλμης και το νησάκι Langholmen, όπου οι ομώνυμες φυλακές του 19ου αιώνα έχουν μετατραπεί επίσης σε hostel (21 ευρώ το βράδυ)!