Μουσείο Φαλλών! (Ισλανδία)


Σχεδόν για κάθε ιδιότητα/ όργανο του ανθρώπου υπάρχει και μία φράση που την παραλληλίζει με κάποιο ζώο: «έχει τη μνήμη ελέφαντα», «είναι πονηρός σαν αλεπού», «πηδάει σαν αίλουρος» και ούτω καθεξής. Είχατε όμως την περιέργεια ποτέ σχετικά με ποιο γήινο ον έχει το μεγαλύτερο… πέος, ώστε να μπορείτε επιτέλους να πείτε «είναι τόσο μεγάλη ως …»;

Σε αυτή την ερώτηση μοιάζει να προσπαθεί να απαντήσει το Ισλανδικό Φαλλολογικό Μουσείο, το μοναδικό μουσείο στο είδος του παγκοσμίως με εκθέματα… πέη! Με μία συλλογή που θα ζήλευε κάθε μουσείο φυσικής ιστορίας, εκθέτει παραπάνω από 260 φαλλούς από κάθε θηλαστικό που μπορεί να βρεθεί στη χώρα αυτή: φάλαινες, πολικές αρκούδες, φώκιες και άλλα. Και δεν είναι μόνο αυτά! Εκτός του τμήματος βιολογίας του μουσείου, υπάρχει τμήμα με πέη από πλάσματα της μυθολογίας (ξωτικά, θαλάσσια τέρατα, trolls και άλλα) όπως επίσης και καλλιτεχνικό τμήμα όπου εκτίθενται εκατοντάδες έργα τέχνης αφιερωμένα που αλλού… στον φαλλό!
Αν και η φαλλολογία είναι μία επιστήμη με ρίζες στην αρχαιότητα, παραμένει άγνωστη μέχρι σήμερα με μικρές μόνο αναφορές στον ακαδημαϊκό χώρο μέσα από έρευνες άλλων επιστημονικών πεδίων όπως η ιστορία και η ψυχολογία. Αυτό ακριβώς προσπάθησε να αλλάξει το 1974 ο ιστορικός Sigurour Hjartarson (Ινστιτούτο Ρέικιαβικ), ιδρύοντας το εν λόγω μουσείο.
Για να το επισκεφθείτε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την πόλη Husavik, στο βορειοανατολικό άκρο της νησιώτικης χώρας, όπου έχει μεταφερθεί πλέον το Hio Islenzka Reoasafn. Στον αριθμό 3α της οδού Hedinsbraut θα συναντήσετε το μουσείο, το οποίο δεν θα δυσκολευτείτε να εντοπίσετε μιας και στην είσοδο του υπάρχει ένα τεράστιο καφέ αντίγραφο ενός πέους. Ανοίγει τις πόρτες του μόνο μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου, από τις 12 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Αν κάπου στο δρόμο χαθείτε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο 011-354-566-8668 ή το email phallus@phallus.is.
Αν και το μουσείο δεν εκθέτει μέχρι στιγμής το πέος του κυρίαρχου επί γης θηλαστικό αυτή τη στιγμή (του homo sapien), τέσσερεις άνδρες (ένας Αμερικανός, ένας Ισλανδός, ένας Άγγλος και ένας Γερμανός) έχουν δηλώσει πως θα χαρίσουν μετά το θάνατο τους το πέος τους για χάρη της επιστήμης!