Παρακαλώ μην Γλύφετε το… Ξενοδοχείο! (Βολιβία)


Μετά από ένα ξενοδοχείο κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από πάγο, ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσουμε και ένα φτιαγμένο 100% από αλάτι. Ο λόγος για το περίφημο Salt Hotel στη Βολιβία, όπου το αλάτι δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι διότι πολύ απλά είναι το… ίδιο το τραπέζι!

Το άκρως παράξενο αυτό κτήριο βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της χώρας, στην περιοχή Uyuni Flats όπου κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες συρρέουν για να περπατήσουν πάνω στη μεγαλύτερη στον κόσμο πισίνα άλατος. Συνειδητοποιώντας μία μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία, ένας ντόπιος το 1993 πήρε την απόφαση να κατασκευάσει ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από αλάτι. Τι σημαίνει αυτό; Πως όλες οι κρεβατοκάμαρες (15 στον αριθμό), το εστιατόριο, το σαλόνι, το μπαρ, τα τραπέζια, τα κρεβάτια, οι τοίχοι, τα πάντα είναι κατασκευασμένα αποκλειστικά από αλάτι.
Όπως είναι φυσικό, υπάρχουν κάποιες σημαντικές δυσκολίες στη διατήρηση του κτηρίου όπως για παράδειγμα το καλοκαίρι που οι τοίχοι λιώνουν με αποτέλεσμα να αντικαθίστανται σταδιακά οι πλάκες άλατος από τους οποίους αποτελείται.
Αν έχετε τον απαιτούμενο χρόνο και χρήμα για ένα επικό ταξίδι στη Βολιβία, φροντίστε να το συνδυάστε με μία άκρως αλλόκοτη εμπειρία διαμονής: απλά επικοινωνήστε με το Salt Hotel στο φαξ 591-62-25186 για να κλείσετε ένα δίκλινο με 45 περίπου ευρώ το βράδυ. Κανόνες συμπεριφοράς δεν υπάρχουν εντός του εκτός από έναν: μην γλείφετε τους τοίχους, για το καλό του κτηρίου!