Ένα Τροπικό Δάσος στο κέντρο του... Λονδίνου! (Μεγάλη Βρετανία)


Πως θα σας φαινόταν αν περπατώντας στην πρωτεύουσα -για πολλούς- της Ευρώπης, σε έναν τόπο που εδώ και αιώνες κατοικείται ακατάπαυστα από ανθρώπους με ότι αρνητικό δύναται να σημαίνει κάτι τέτοιο για τη φύση, συναντούσατε ένα “τροπικό δάσος” στο υπόγειο ενός καταστήματος;
Το λιγότερο... παράξενο! Κάπως έτσι ένιωσα και εγώ –παρέα με τον παράξενο ταξιδιώτη Δημήτρη Αναστασίου- όταν τέλη Μαΐου συνάντησα το Rainforest Cafe στον αριθμό 20-24 της οδού Shaftesbury Ave London. Πρόκειται για ένα κατάστημα σε δύο επίπεδα με ένα εξαίρετο (αν και κάπως ακριβό) εστιατόριο στο υπόγειο και ένα λιγότερο εντυπωσιακό μαγαζί με δώρα (και πιο.... προσγειωμένες τιμές) στο ισόγειο.
Δεν ήταν μόνο η διακόσμηση που σε ωθούσε να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στον Αμαζόνιο (αν ήταν μόνο αυτή τότε το κατάστημα σίγουρα θα κατατασσόταν από τον Π.Τ. στα λεγόμενα κιτς του ημερολογίου του), αλλά η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του.
Το ταβάνι έσταζε νερό σε διάφορα σημεία επιβάλλοντας υγρασία στο χώρο, κελαϊδίσματα πουλιών, κραυγές πιθήκων και λοιπών τροπικών ζώων ακούγονταν σε κάθε σου βήμα, ένας μηχανικός κροκόδειλος λιαζόταν στην άκρη του μαγαζιού, ενώ ένα δέντρο που έμοιαζε πολύ με τον πράσινο άνθρωπο της μεσαιωνικής παγανιστικής παράδοσης μιλούσε στους πελάτες στο βάθος!
Και όλα αυτά στο κέντρο του Λονδίνου! Αισθάνεστε ήδη μία ανάγκη για… επιστροφή στη φύση; Δεν έχετε παρά να κατευθυνθείτε προς τη στάση Picadilly Circus του λονδρέζικου tube μέσω των γραμμών picadilly ή bakerloo, από όπου θα βγείτε μέσω της εξόδου 4. Με τουλάχιστον 25 λίρες στην τσέπη και έχοντας κάνει ήδη κράτηση (020 7434 3111), μπορείτε να εξαγοράσετε και εσείς λίγες ώρες... πράσινης παραξενιάς!