Η Πετρωμένη Γοργόνα της Χαλκιδικής


Η επόμενη παραξενιά στο ταξίδι μας στην Ελλάδα είναι λίγο έως πολύ γνωστή στους βορειοελλαδίτες, παλιούς και νέους. Αν και για να τη γνωρίζουν οι παλιοί πρέπει να είχαν μία τάση προς τον... γυμνισμό!

Ο λόγος για την πετρωμένη γοργόνα της Χαλκιδικής, ένα εξαίρετο έργο τέχνης πάνω στο βράχο φιλοτεχνημένο από φοιτητές της σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ (μία πληροφορία όμως που ακόμα ο Παράξενος Ταξιδιώτης δεν έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει, οπότε κάθε βοήθεια δεκτή). Ξαπλωμένη και κουλουριασμένη στην άκρη του βράχου, η γοργόνα μοιάζει να κοιμάται καθώς το κύμα γλύφει τις άκρες της. Λίγα μέτρα πιο πέρα, μία ειλικρινής αλλά κακότεχνη προσπάθεια μίμησης της γοργόνας φιλοξενείται πάνω στο βράχο, αυτή τη φορά από το σύλλογο γυμνιστών Διόνυσος της περιοχής. Αν και πρώην άντρο γυμνιστών όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, σήμερα η παραλία έχει καταλειφθεί από “πολιτισμένους” παραθεριστές απομακρύνοντας τους λιγοστούς γυμνιστές στην άκρη της παραλίας.
Σας κίνησα την περιέργεια; Δεν έχετε παρά να ταξιδέψετε έως το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, να αφήσετε πίσω σας τον οικισμό Βουρβουρού κατευθυνόμενοι προς το νότιο κομμάτι του ποδιού, να περάσετε το πασίγνωστο camping του Αρμενιστή και λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα να στρίψετε αριστερά σε έναν χωματόδρομο προς την παραλία Πορτοκάλι. Αν και υπάρχει σχετική επιγραφή στα δεξιά του δρόμου στο ύψος της στροφής πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί αν θέλετε να βρείτε την παραλία με την πρώτη.
Αν τώρα κάπου χαθείτε (διόλου σπάνιο φαινόμενο στην περιοχή) μην διστάσετε να ρωτήσετε κάποιον στο δρόμο. Απλά έχετε κατά νου ότι η παραλία αποκαλείται ανεπίσημα και Καβουρότρυπες, μία ονομασία που είναι περισσότερο διαδεδομένη ανάμεσα στους ντόπιους.



2 Responses
  1. Ανώνυμος Says:

    Η ΓΟΡΓΟΝΑ ΕΓΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΥΟΝΗΣΗ ΕΜΕΝΑ ΚΙ ΑΛΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΤΟ 1997 ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΦΗΤΗΤΕΣ


  2. Ανώνυμος Says:

    μεγαλωσα στις καβουροτρυπες ! ΤΗν γοργονα οντως την εκανε ενας κυριος λεπτος μακρυμαλλης με μουσι (αν θυμαμαι καλα) και το ονομα του ειναι ΟΝΤΩΣ Διονυσης..οποτε καμια σχεση εχει με φοιτητες!