Ένα Ινδιάνικο Χωριό στην Ελλάδα! (Κατερίνη, Πιερία)


Ρωτώντας κάποιον σχετικά με το αν υπάρχει χωριό Ινδιάνων στην Ελλάδα, το πιο πιθανό είναι να βιαστεί να απαντήσει αρνητικά ή ακόμα και να αρχίσει να γελάει απαξιωτικά. Και όμως... ο Παράξενος Ταξιδιώτης έψαξε και το ανακάλυψε! Ναι, καλά ακούσατε! Η Ελλάδα μπορεί να μην έχει τον πληθυσμό των Η.Π.Α. ή την έκταση της Αμερικής, όμως διαθέτει εδώ και λίγο καιρό το πρώτο ινδιάνικο χωριό!

Εμπνευστής και δημιουργός του είναι ο Τζον, ένας Κατερινιώτης "Ινδιάνος" που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ελατοχώρι της Πιερίας. Ο Τζον λάτρευε από μικρός τους Ινδιάνους και είχε ως όνειρο να δημιουργήσει το δικό του ινδιάνικο χωριό. Γύρισε λοιπόν τον κόσμο και έμαθε πολλά πράγματα για την "ερυθρόδερμη" αυτή φυλή. Μετά από πολύ κόπο και ιδρώτα, κατάφερε να δώσει σάρκα και οστά στο όνειρό του και να δημιουργήσει το πρώτο και μοναδικό ινδιάνικο χωριό στην Ελλάδα!
Το ινδιάνικο χωριό αποτελεί μία μορφή εναλλακτικού τουρισμού. Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει ιππασία, τοξοβολία και άλλες δραστηριότητες, ενώ μετά τη βόλτα του με άμαξες και έλκυθρα στη γύρω ορεινή περιοχή μπορεί ακόμα και να διανυκτερεύσει! Το τόσο ξένο (για τα ελληνικά δεδομένα) αυτό χωριό βρίσκεται πάνω στο δρόμο Ρητίνης – Ελατοχωρίου, κοντά στην Κατερίνη και αποτελεί δίχως υπερβολή έναν χώρο όπου το ινδιάνικο πνεύμα ζωντανεύει, ένας χώρος που μοιάζει να κινείται στον δικό του χρόνο, σε μία πραγματικότητα πολύ μακρινή αλλά ταυτόχρονα ζωντανή...

Μπορείτε να δείτε εδώ τον χάρτη της περιοχής καθώς και εδώ ένα πολύ ενδιαφέρον video για το ινδιάνικο χωριό από την εκπομπή "Γυρίσματα" του Σκάι.