Το Μουσείο του Παράξενου (Τσεχία)


Στις αγροτικές περιοχές της Τσεχίας, 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πράγας, βρίσκεται η πόλη Pelhrimov η οποία δικαίως αποκαλείται από τους κατοίκους της Η Πόλη του Παράξενου.
Στο κέντρο της και ανατολικά της πλατείας, αφού περάσετε την πύλη Jihlavska που οδηγεί σε ένα από τα πολλά παλαιά οχυρά της περιοχής, θα συναντήσετε το Μουσείο του Παράξενου, μία τεράστια συλ-λογή με τα πιο εκκεντρικά εκθέματα: ένα κουτάλι αρκετά μεγάλο ώστε να κάνετε μπάνιο μέσα του, τη μεγαλύτερη εικόνα που φτιάχτηκε ποτέ από.. μακαρόνια, άγαλμα πελεκημένο πάνω σε.. οδοντογλυφί-δα, κ.α.

Στον περίβολο του μουσείου κάθε χρόνο διοργανώνεται και ένα live project για την επίτευξη ενός νέου ρεκόρ στο οποίο ζητείται η συμμετοχή των επισκεπτών (π.χ. το 1999 πλεκόταν ένα κασκόλ 200 μέ-τρων!), ενώ στην πόλη κάθε Ιούνιο συγκεντρώνονται Τσέχοι από όλη τη χώρα για να συμμετάσχουν σε ένα φεστιβάλ παράξενων ρεκόρ, διακινδυνεύοντας πολλές φορές τη σωματική τους ακεραιότητα για χάρη μίας πρωτιάς!
Αν βρεθείτε ποτέ στην όμορφη αυτή χώρα με διάθεση παράξενου ταξιδιώτη, κατευθυνθείτε προς το Pehlrimov ρωτώντας τους ευγενέστατους ντόπιους για το Muzeum Rekordu a Kuriozit, ή ζητώντας βοήθεια στο τηλέφωνο 0366 321 226.