Ο Κύκλος με τις Οδηγίες (Σλοβακία)

Πόσο απέχει η Αθήνα; Πόσο κοντά βρίσκονται η Βουδαπέστη και η Βιέννη και πόσο μακριά η Ιερουσαλήμ; Πόσα χιλιόμετρα πρέπει να διανύσει κανείς για να φτάσει στη πρωτεύουσα των Η.Π.Α., της Ιαπωνίας ή της Αυστραλίας; Ποιές από αυτές βρίσκονται νότια, βόρεια, ανατολικά ή δυτικά;


Οι απαντήσεις σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις είναι «χαραγμένες» σε έναν κύκλο "σφηνωμένο" σε πεζοδρόμιο της πρωτεύουσας της Σλοβακίας, Μπρατισλάβα!
Στην περίμετρο του χρυσαφί κύκλου αναγράφονται γνωστές πρωτεύουσες και πόλεις κρατών από όλο τον κόσμο (και από τις πέντε ηπείρους) προσφέροντας ακριβείς πληροφορίες προσανατολισμού στον ταξιδιώτη (παράξενο ή μη). Κάπως έτσι, πάνω στον κύκλο μπορεί να δει κανείς τις πόλεις Βουδαπέστη, Πράγα και Βιέννη, την Αθήνα, το Λονδίνο, το Πεκίνο και το Τόκιο, τη Μελβούρνη, την Ουάσινγκτον, το Σαντιάγκο, το Γιοχάνεσμπουργκ κ.λπ.

Για να βρείτε και εσείς τον κύκλο με τις χιλιομετρικές αποστάσεις των γνωστών πρωτευουσών αλλά και πόλεων όλου του κόσμου, να τον μελετήσετε και να προσανατολιστείτε με μεγάλη ακρίβεια δεν έχετε παρά να βρεθείτε στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Μπρατισλάβας και να φτάσετε στον πεζόδρομο Michalska. Ο δρόμος αυτός βρίσκεται κοντά στην ελληνική πρεσβεία (αν δυσκολευτείτε, δηλαδή, να τον βρείτε μην διστάσετε να ρωτήσετε κάποιον συμπατριώτη!) καθώς και σε άλλες ωραίες και πρωτότυπες παραξενιές (στις οποίος ο Παράξενος Ταξιδιώτης θα ταξιδεύψει προσεχώς!). Στο τέλος του πεζόδρομου θα αντικρίσετε από μακριά την Πύλη του Michael (φωτογραφία 3). Ο κύκλος βρίσκεται ακριβώς εκεί, στο πέρασμα της Πύλης, το οποίο αν ακολουθήσετε θα συναντήσετε το Κάστρο της πόλης.

(Πατήστε εδώ για να δείτε χάρτη της πόλης).