Μουσείο… Μουστάρδας;! (ΗΠΑ)

Περισσότερο από ένα χρόνο τώρα, ο Παράξενος Ταξιδιώτης προσπαθεί να σας αποδείξει πόση διαφορετικότητα έχει χωρέσει στον πλανήτη μας, αλλά και πως έχουμε μάθει να την αγνοούμε. Κάθε τόσο όμως, ακόμα και ο ίδιος παραξενεύεται όταν ταξιδιώτες που ανακαλύπτοντας το νέο αυτό (εναλλακτικό) τρόπο ταξιδιού τον ενημερώνουν για τις ανακαλύψεις τους.

Αυτό ακριβώς έγινε και με τον Δημήτρη Αναστασίου, το email του οποίου ξεκινούσε αναφέροντας «Χαίρετε Φίλοι και Γαστρονομικοί Εραστές των Καρυκευμάτων!», φράση με την οποία χαιρετάει τους ταξιδιώτες του το Παγκοσμίου Φήμης Μουσείο Μουστάρδας (όπως αυτo-προσδιορίζεται) στην πόλη Mount Horeb του Wisconsin στις ΗΠΑ. «Μουσείο μουστάρδας;» θα αναρωτηθείτε και όμως, ναι, υπάρχει!
Με σχεδόν 5.000 βάζα με προπαρασκευασμένες μουστάρδες από 60 διαφορετικές χώρες παγκοσμίως, αλλά και εκατοντάδες αντικείμενα εξαιρετικής ιστορικής… μουσταρδικής σημασίας, το μουσείο άνοιξε τις πύλες του το 1986. Αποτελεί ίσως το μοναδικό παγκοσμίως όπου ο επισκέπτης επιτρέπεται να… γευτεί τα εκθέματα, μιας και σε ειδικό χώρο προσφέρονται παραπάνω από 500 διαφορετικά είδη μουστάρδας.
Παράξενο; Αλλόκοτο; Απλά ταξιδέψτε αεροπορικώς έως το Σικάγο και από εκεί ακολουθήστε τον αυτοκινητόδρομο I-90 προς την πόλη Madison (πρωτεύουσα του Wisconsin), βγείτε στην έξοδο U.S.12/18 West και ακολουθώντας την οδό U.S. 151 West προς το Mount Horeb θα φτάσετε σε περίπου 3 ώρες συνολικού οδικού ταξιδιού. Σας μπέρδεψα; Μην άγχεστε, έτσι συνεννοούνται στις ΗΠΑ οπότε μην διστάσετε να ρωτήσετε κάποιον ντόπιο. Απλά προσπαθήστε να φτάσετε μεταξύ 10 πμ. και 5 μμ. οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας, αρκεί να μην είναι αργία.