Η Πατρίδα του... Κθούλου! (Υεμένη)

Έχετε διαβάσει ποτέ Lovercraft; Τις λεπτομερείς και μαγευτικές περιγραφές του για αλλόκοτα τοπία χαμένων κόσμων; Για τα τόσο παράδοξα πλάσματα του και την “εξωγήινη” αισθητική του; Καιρός λοιπόν να επισκεφθείτε έναν τέτοιο τόπο και από κοντά! Που; Μα φυσικά εδώ, στη γη!

Αναφέρομαι στο νησί Socotra, 350 χιλιόμετρα νότια των ακτών της Υεμένης, του οποίου η χλωρίδα και η πανίδα βρίσκονται σε απομόνωση εκατομμύρια χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, πριν 6-7 εκατομμύρια έτη το νησί αποκόπηκε από την αφρικανική ήπειρο αρχίζοντας να διαμορφώνει ένα φυσικό περιβάλλον με 700 και πλέον εξαιρετικά σπάνια είδη! Και δεν είναι μόνο αυτό, ακόμα και οι κάτοικοι του ζούνε σε διαφορετική καθημερινότητα.
Ο τόπο δεν είναι απλά διαφορετικός... είναι “εξωγήινος” και γι' αυτό τόσο μοναδικός! Γι' αυτό άλλωστε ψηφίστηκε από την UNESCO ως τοποθεσία Παγκόσμιας Κληρονομιάς, ενώ πολλά ταξιδιωτικά γραφεία το αποκαλούν ως τα Γκαλαπάγκος του Ινδικού Ωκεανού.
Σας κίνησα αρκετά την περιέργεια; Αν έχετε το απαιτούμενο budget (τουλάχιστον 2.000 ευρώ, μιας και συγκαταλέγεται στα ακριβά ταξίδια του Π.Τ.) δεν έχετε παρά να πετάξετε έως το αεροδρόμιο Riyan International Airport της Υεμένης, από όπου καθημερινές πτήσεις φεύγουν για το αεροδρόμιο του Habido, πρωτεύουσα του νησιού. Αν δεν γνωρίζετε την αραβική διάλεκτο σβήστε οποιαδήποτε σκέψη για ταξίδι μόνοι σας. Αναζητήστε κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο για την οργάνωση του ταξιδιού σας, πραγματοποιώντας μία απλή αναζήτηση στο google με τις λέξεις “trip to Socotra island".