Η Τέχνη των Σχιζοφρενών! (Ελβετία)

Αν έλκεστε από την εκκεντρικότητα ή τη σχιζοφρένεια, αν πάντα θέλατε να μπείτε- έστω και για μια στιγμή- στο μυαλό ενός κατά συρροή δολοφόνου απλά για να δείτε πως σκέφτεται, αν θέλγεστε από την παράνοια και οι χαρακτηριζόμενοι ως τρελοί από τη σημερινή κοινωνία πιστεύεται ότι έχουν κάτι να σας πουν, τότε- αν ποτέ βρεθείτε στη Lausanne της Ελβετίας- μην αμελήσετε να επισκεφθείτε τη Collection of “Art Brut”.


Πρόκειται για μία ιδιόρρυθμη συλλογή με έργα τέχνης (γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής, κλπ.) σχιζοφρε-νών, μανιακών δολοφόνων, παρανοϊκών, περιθωριοποιημένων ή απλώς εκκεντρικών ανθρώπων, που συγκεντρώθηκαν από διάφορα άσυλα και φυλακές έπειτα από πολυετής προσπάθειες του Jean Dubuf-fet, ο οποίος στη συνέχεια τα δώρισε στο δήμο της Λοζάνης για την κατασκευή μίας πραγματικά αλ-λόφρονας gallery.
Η σπάνια αυτή συλλογή παραμένει ανοικτή στο κοινό από τις 11 έως τις 6 το απόγευμα, όλη την εβδο-μάδα εκτός Δευτέρας. Μπορείτε εύκολα να φτάσετε εκεί παίρνοντας το αστικό 3 και κατεβαίνοντας στην πλατεία Beaulieu(Chateau de Beaulieu, Avenue des Bergieres 11), αν όμως για οποιοδήποτε λόγο δυσκολευτείτε να την εντοπίσετε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο: (021) 647 54 35.