Ένα Μουσείο... Άνθρωπος! (Ολλανδία)


Θέλετε να μάθετε πώς λειτουργεί η καρδιά του ανθρώπινου σώματος; Είστε περίεργοι να γνωρίσετε την ακριβή διάταξη των διάφορων οργάνων του ανθρώπινου σώματος καθώς και την μορφή και το σχήμα τους; Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν η τροφή και η άσκηση του ανθρώπινου σώματος για την σωστή λειτουργία του;
Αν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω από το ανθρώπινο σώμα, των εσωτερικών οργάνων του και πως αυτά λειτουργούν, δεν έχετε παρά να επισκεφτεί το Μουσείο του Ανθρώπινου Σώματος, ή αλλιώς Corpus Museum!
Στο μουσείο ο επισκέπτης μαθαίνει για τη δουλειά που εκτελεί καθημερινά το ανθρώπινο σώμα, αλλά και τη λειτουργία του κάθε οργάνου χωριστά. Η πρόσφατη τεχνολογία που πλαισιώνει το εσωτερικό του μουσείο σε συνδυασμό με τις μόνιμες και πολυάριθμες εκθέσεις μαθαίνουν στον επισκέπτη πως λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα, πως αντιδράει όταν δέχεται τροφή ή όταν ασκείται με την γυμναστική. Το εντυπωσιακό, επίσης, είναι ότι το μουσείο είναι ένα διαφανές κτήριο με 35 μ. ύψος και εξωτερικά προβάλλεται το περίγραμμα του ανθρώπινου σώματος!
Το εντυπωσιακό αυτό κτίριο βρίσκεται στην εθνική οδό A44 ανάμεσα στο Άμστερνταμ και τη Χάγη. Η είσοδος ανέρχεται στα 16,50 ευρώ, ενώ υπάρχει και έκπτωση για group και φοιτητές.