Bar σε Σχήμα ... Φέρετρου! (Ουκρανία)


Υπάρχουν διάφορα bars ανά τον κόσμο που είτε με την διακόσμησή τους, είτε με τα πλούσια menu τους και το εκκεντρικό προσωπικό τους, είτε με τις ασυνήθιστες υπηρεσίες που προσφέρουν, φαίνονται αρκετά δελεαστικά στο μάτι του Παράξενου Ταξιδιώτη. Ένα από αυτά, αναμφίβολα, αποτελεί και το bar-φέρετρο που βρίσκεται σε πόλη της Ουκρανίας!

Το bar "Αιωνιότητα" φέρει το όνομα του γραφείου τελετών που είναι υπεύθυνο για το νέο δημιούργημά του με σκοπό -τι άλλο;- να διαφημίσει τις υπηρεσίες του! Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του πρωτότυπου αυτού δημιουργήματος, το συγκεκριμένο bar αποτελεί το μεγαλύτερο φέρετρο(!) του κόσμου! Δεν υπάρχει λόγος, βέβαια, να τους αμφισβητήσουμε καθώς το εν λόγο φέρετρο έχει μήκος είκοσι μέτρα, πλάτος έξι μέτρα και ύψος που ξεπερνάει τα 10 μέτρα! Επίσης, είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ξύλο πεύκου και βελανιδιάς.
Η διακοσμήση του θυμίζει έντονα γραφείο τελετών, αφού αντί για τραπέζια το bar έχει μικρότερα, συνηθισμένα φέρετρα, στα οποία οι πελάτες του μπορούν να καθίσουν και να "απολαύσουν" τον καφέ ή το ποτό τους υπό το φως των κεριών. Εκτός από αυτά, το bar διαθέτει και φαγητά, των οποίων οι ονομασίες φέρουν ονόματα που παραπέμπουν σε επικήδειες τελετές, όπως π.χ. η σαλάτα "εννιάμερα".
Το bar-φέρετρο βρίσκεται στην πόλη Τρούσκαβετς της Ουκρανίας, φημισμένη επίσης για τα ιαματικά της λουτρά. Η (ιδιαίτερη για τον Παράξενο Ταξιδιώτη, πλέον) πόλη βρίσκεται στο δυτικό μέρος της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία. Η πόλη συνδέεται με τρένο και λεωφορείο με την πόλη L'viv, οπότε, για να βρεθείτε εκεί πρέπει να περάσετε πρώτα από την L'viv, ή εναλλακτικά, από την νοτιοανατολική πλευρά της Πολωνίας.
Σας ευχόμαστε καλή διαμονή και, φυσικά, μια "ευχάριστη και ολοζώντανη" επίσκεψη στην "Αιωνιότητα"!


Η πόλη Τρούσκαβετ στη δυτική πλευρά της Ουκρανίας