Ξενοδοχείο Υπό την Έρημο! (Αυστραλία)


Στην έρημο της Νοτίου Αυστραλίας, σε μία πόλη 1916 κατοίκων με τους περισσότερους να ζουν κάτω από τη γη σε παλιά ορυχεία, βρίσκεται ένα άκρως παράξενο και μοναδικό ξενοδοχείο: το Desert Cave Hotel. Γιατί παράξενο; Ούτε λίγο ούτε πολύ σας καλεί να πληρώσετε για να διαμείνετε κάτω από την γη!

Το παράδοξο αυτό ξενοδοχείο βρίσκεται στην πόλη Coober Pedy, την παγκόσμια πρωτεύουσα του οπαλίου (πολύτιμος λίθος), και φιλοξενείται μέσα σε παλιό ορυχείο. Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες του σας επιτρέπουν να ψάξετε και να κρατήσετε για εσάς όποιους πολύτιμους (ή έστω όμορφους) λίθους βρείτε. Όσο για τη διαμονή, αν και υπόγεια είναι εξαιρετικά πολυτελής μιας και προσφέρονται όλα τα κομφόρ: υπόγεια ψώνια, μπαρ, ασύρματο δίκτυο, υπηρεσίες baby-sitting μέχρι πισίνα, αίθουσες δεξιώσεων και χώρους διακοσμημένους με οπάλιο.
Για όσους πάσχουν από κλειστοφοβία, υπάρχουν και υπέργεια δωμάτια, αν και ο Παράξενος Ταξιδιώτης δεν τα συνιστά σε καμία περίπτωση! Ο ύπνος στα υπόγεια ψηλοτάβανα διαμερίσματα έχει χαρακτηριστεί από παλαιότερους επισκέπτες ως «o καλύτερος ύπνος που έκαναν ποτέ» μιας και οι θόρυβοι της πόλης κρατούνται μακριά, ο ήλιος ακόμη μακρύτερα και η δροσιά της ερήμου δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες.
Ο… ιδιαίτερος αυτός τουρισμός έχει τη δική του ιστορία. Ήταν το 1915, όταν οι πρώτοι επισκέπτες κατέφθασαν στην πόλη αναζητώντας πολύτιμους λίθους. Παράλληλα όμως, γνώρισαν και τον ιδιόμορφο… υπόγειο τρόπο ζωής μερικών κατοίκων της που ζούσαν σε υπόγεια (dugouts) σπίτια όπου η φύση φρόντιζε για την κατάλληλη θερμοκρασία δημιουργώντας τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Αυτό ακριβώς σκέφτηκε και ο Umberto Coro και η οικογένεια του, αναλαμβάνοντας και ολοκληρώνοντας την κατασκευή του Desert Cave hotel το 1988! Μόλις ένα χρόνο αργότερα ήρθε και η παγκόσμια αναγνώριση της δουλειάς τους, μιας και το ξενοδοχείο τους κέρδισε το παγκόσμιο βραβείο Τουριστικής Ανάπτυξης (κάτι που έγινε και το 1990 και το 1991)!
Αν και must προορισμός για κάθε παράξενο ταξιδιώτη, εντούτοις δεν ενδείκνυται για low budget ταξίδια. Πέρα του μεγάλου κόστους ταξιδιού έως την Αυστραλία, το μονόκλινο δωμάτιο στο υπόγειο hotel κοστίζει 218 δολάρια τη βραδιά, ενώ σε περίπτωση που θέλετε να επισκεφθείτε την εκκλησία-κατακόμβη του Coober Pedy (ή κάποιο άλλο παράξενο αξιοθέατο της περιοχής) το κόστος αυξάνεται ακόμα περισσότερο. Αν παρ’ όλα αυτά είστε ανάμεσα στους λίγους Έλληνες που αν και εν μέσω κρίσης δεν φείδεστε χρημάτων, τότε δεν έχετε παρά να ταξιδέψετε αεροπορικώς έως την Αδελαΐδα και από εκεί επίσης αεροπορικώς (απευθείας πτήσης κάθε μέρα εκτός Σαββάτου) ή με λεωφορεία έως την πόλη Coober Pedy. Για κρατήσεις επικοινωνήστε μέσω email (reserve@desertcave.com.au) ή τηλεφώνου (61 8 8672 5688).




Παρακολουθήστε βίντεο από το εσωτερικό
του Desert Cave Hotel της Αυστραλίας