Ice Hotel: Έχει και Σάουνα! (Σουηδία)


Είναι ίσως το μοναδικό ξενοδοχείο παγκοσμίως που η ακριβής του τοποθεσία αλλάζει χρόνο με το χρόνο, ανάλογα με το που υπάρχει αρκετό χιόνι ώστε οι κάτοικοι τη μικρής πόλης Jukkasjarvi, στη Σουηδία, να το κτίσουν!
Όσο αδιανόητο και αν ακούγεται, το Ice Hotel της Σουηδίας χτίζεται κάθε χρόνο από την αρχή μόνο με χιόνι(παράθυρα, κουφώματα, πατώματα, κλπ.), με αποτέλεσμα το Δεκέμβριο να ανοίγει τις πόρτες του ένα τεράστιο σύμπλεγμα χιονόκτιστων σπιτιών, το οποίο και κλείνει νωρίς την άνοιξη(συνήθως Μάρτιο) λίγο πριν.. αρχίσει να λιώνει.

Εκτός των δωματίων, στο εσωτερικό του ξενοδοχείου με σταθερή θερμοκρασία στους -3ο βαθμούς κελσίου υπάρχουν θέατρο και κινηματογράφος σε καθημερινή χρήση, εκκλησία, δωμάτιο golf, gallery, μέχρι και σάουνα!
Το ξενοδοχείο βρίσκεται.. κάπου μέσα στην κωμόπολη Jukkasjarvi στο Lapland βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, 15 χιλιόμετρα ανατολικά της Kiruna. Η περιήγηση στο εσωτερικό του είναι δωρεάν, ενώ οι τιμές διαμονής ποικίλουν ανάλογα με το δωμάτιο οπότε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το 0980- 66 800 ζητώντας περαιτέρω πληροφορίες.