Η Disneyland των Άπιστων Χριστιανών! (ΗΠΑ)


Αποτελεί κοινό μυστικό ότι η χριστιανική θρησκεία παγκοσμίως βρίσκεται σε βαθειά κρίση μιας και οι πιστοί ολοένα και λιγοστεύουν, σε σημείο μάλιστα που σε χώρες με εκατοντάδες εκκλησίες (όπως η Ιταλία, η Αγγλία, κ.α.) ναοί να αρχίζουν να μετατρέπονται σε… εστιατόρια ή clubs! Αν επομένως η Βίβλος και ο εκκλησιασμός δεν είναι αρκετά για να κρατήσουν τους πιστούς κοντά στο Χριστό, ίσως μία… γνωριμία μαζί του να αποδεικνυόταν καταλυτική.

Κάπως έτσι σκέφτηκαν και οι εμπνευστές του Holy Land Experience στο Orlando των ΗΠΑ που με μότο «επισκεφθείτε την Ιερουσαλήμ στο… Orlando!» έκτισαν ένα θεματικό πάρκο που γυρνάει τον επισκέπτη 2000 χρόνια πίσω ταξιδεύοντας τον στον κόσμο της Βίβλου. Επίσκεψη στο θρυλικό Ναό του Σολομώντα και περιήγηση στην αρχαία Ιερουσαλήμ είναι μερικά μόνο από τα όσα προσφέρει το αλλόκοτο αυτό πάρκο, ενώ μπορείτε να δείτε από κοντά έως και το Χριστό να ματώνει για χάρη σας κατά τη Σταύρωση του. Μην αμελήσετε να επισκεφθείτε τις ειδικές εκθέσεις που φιλοξενούνται στα.. Σπήλαια του Qumran (ναι, εκεί που βρέθηκαν τα Χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας)!
Για να επισκεφθείτε το μέρος θα πρέπει να πραγματοποιήσετε ένα υπερατλαντικό ταξίδι έως το αεροδρόμιο του Orlando, από όπου με αυτοκίνητο θα βρεθείτε σε λιγότερο από 10 λεπτά στο πάρκο. Αν χαθείτε ρωτήστε τους ντόπιους για το Holy Land Experience, ενώ φροντίστε να έχετε στη τσέπη σας τουλάχιστον 35 δολάρια μιας και η πίστη στις μέρες μας στοιχίζει ακριβά.