Η Πόλη των Γυμνιστών! (Γαλλία)


Στα παράλια της Γαλλίας, 45 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Montpellier, βρίσκεται μία συνηθισμένη –εκ πρώτης όψεως- πόλη ονόματι Adge. Αν όμως περπατήσετε έως την ανατολική της άκρη, τότε θα εισέλθετε στο Cap d’ Adge ή αλλιώς.. περιοχή των γυμνιστών.
Καλά, θα σκεφτείτε, τι το παράξενο έχει; Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν παραλίες γυμνισμού. Δεν θα διαφωνήσω, όμως η πόλη Cap d’ Adge είναι κάτι περισσότερο από μία απλή παραλία.. εκατοντάδες άνθρωποι ζούνε σ’ αυτήν το καλοκαίρι κάνοντας μήνες ολόκληρους να φορέσουν οτιδήποτε.

Ανάμεσα στα άλλα μπορείτε να βρείτε ξενοδοχεία, camping, καφέ, εστιατόρια, κινηματογράφο, supermarket γυμνιστών, όπως επίσης και τα μοναδικά πιθανόν ταχυδρομεία και αστυνομικά τμήματα γυμνιστών στον κόσμο!
Η πόλη προσφέρεται και για νυχτερινή ζωή, δίχως μάλιστα να χρειαστεί να σκεφτείτε τι θα φορέσετε. Το μόνο ίσως που πρέπει να ξεχάσετε περνώντας την πύλη της Πόλης των Γυμνιστών (επί της Avenue de Bagnas) είναι το shopping therapy, μιας και το μόνο που δεν υπάρχει στην πόλη είναι μαγαζιά ρούχων. Αν βρεθείτε λοιπόν στην Agde και θέλετε να «βγείτε έξω από τα ρούχα σας», απλά αναζητήστε το λεωφορείο που καθημερινά πηγαινοέρχεται μέχρι την πύλη της Cap d’ Adge. Αν για οποιονδήποτε λόγο χαθείτε μην διστάσετε να ρωτήσετε τους ντόπιους για την Quartier Naturiste.