Δενδρόσπιτα στον Όλυμπο της... Τουρκίας! (Τουρκία)



Πως θα σας φαινόταν αν μπορούσατε επί βδομάδες ολόκληρες να αποκοπείτε σχεδόν πλήρως από τον πολιτισμό, να ζήσετε εναλλακτικά και να παραξενευτείτε υπό μία κατάσταση «χαλαρότητας» που ακόμα και ένας Θεσσαλονικιός θα ζήλευε;
Ο λόγος για έναν απομονωμένο οικισμό δενδρόσπιτων στα νότια παράλια της Τουρκίας, μέσα σε ένα αχανές δάσος που βρίσκεται με ειδική νομοθεσία υπό προστασία από τις ορδές των τουριστών.

Ανάμεσα στα άλλα θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τα ξεχασμένα –αν και καλοδιατηρημένα- ερείπια ενός αρχαιοελληνικού οικισμού ονόματι Όλυμπος, να δείτε ιδίοις όμμασι τη γη να ξερνάει φωτιά στην περιοχή Χίμαιρα (σε ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο), να εξερευνήσετε τεράστιες εκτάσεις παρθένας φύσης, ενώ παράλληλα να χαλαρώσετε πίνοντας ελληνικό (ή τουρκικό, ανάλογα πως το βλέπετε) καφέ και ναργιλέ ξαπλωμένοι σε κιλίμια ή στην άμμο μίας μοναχικής παραλίας στις παρυφές του δάσους.
Αν τα παραπάνω φαντάζουν ιδανικά, αλλά κυρίως έχετε αρκετές μέρες ελεύθερες για ένα πραγματικά παράξενο καλοκαιρινό ταξίδι, ταξιδέψτε έως την Antalya (προτιμήστε αεροπλάνο) και ανεβείτε σ’ ένα λεωφορείο προς το Fethiye ή το Kas. Μετά από περίπου μιάμιση ώρα ταξιδιού κατεβείτε στον κεντρικό σταθμό του Ολύμπου.
Από εκεί πλέον μπορείτε να επιλέξετε σε ποιο tree house θα κατευθυνθείτε, ενώ τα χρήματα είναι το λιγότερο που πρέπει να σας απασχολεί μιας και 10 ευρώ είναι αρκετά για κάθε μέρα (για διαμονή συν δύο γεύματα!). Μην ξεχάσετε να κλείσετε κάποιο από τα δενδρόσπιτα πριν ξεκινήσετε, ειδικά αν ταξιδεύετε καλοκαίρι.