Bob Marley made in... Serbia! (Σερβία)


O Bob Marley αποτελεί είδωλο/ ορόσημο της reggae μουσικής παγκοσμίως, μιας και αναμφίβολα ήταν ο καλύτερος του είδους του και ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες παγκοσμίως. Γι' αυτό, δεν είναι λίγες οι φορές που γίνεται αντικείμενο λατρείας σε διάφορες εκδηλώσεις ανά τον κόσμο ή που ακούγεται η μουσική του και τα τραγούδια του από άκρη σ' άκρη σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Εδώ και λίγες μέρες όμως, ένα άγαλμα προς στιγμή του καλλιτέχνη βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Τζαμάικα! Που; Μα στο... Μπανάτσκι Σόκολατς της Σερβίας!


Το άγαλμα αποτελεί έργο του Κροάτη καλλιτέχνη Νταβόρ Ντούκιτς και παρουσιάζει τον Marley να κρατάει μία κιθάρα και τη δεξιά γροθιά υψωμένη στον αέρα. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν με μεγάλο ενθουσιασμό από τους παρευρισκόμενους, ενώ αποτελούσαν μέρος ενός μουσικού φεστιβάλ που διοργανώνεται στην περιοχή.

Μπορεί λοιπόν να χάσατε το φεστιβάλ, όμως το άγαλμα σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει ο Π.Τ. "σκοπεύει" να παραμείνει εκεί. Εσείς δεν έχετε παρά να ταξιδέψετε έως το Βελιγράδι (αυτοκίνητο, τρένο, αεροπορικώς, κ.λπ.), να εντοπίσετε το σταθμό των λεωφορείων που βρίσκονται δίπλα στο σιδηροδρομικό σταθμό και εκεί να αναζητήσετε το δρομολόγιο προς Μπανάτσκι Σόκολατς. Θα σας πάρει μόλις μία ώρα για να ταξιδέψετε 70 χλμ. βορειοανατολικά της σερβικής πρωτεύουσας.