Χορεύει ο... ομφαλός σας;! (Ιαπωνία)



Μπορεί οι αρχαίοι Έλληνες να πίστευαν ότι οι Δελφοί ήταν "ο ομφαλός της Γης" (έκτιζαν τα ιερά τους σε ίσες αποστάσεις από τους Δελφούς), όμως σήμερα στην άλλη άκρη του κόσμου γιορτάζεται το ιδιαίτερο αυτό σημείο του ανθρώπινου σώματος!
Η πόλη Shibukawa βρίσκεται σε κεντρική θέση στο χάρτη (βλ. παρακάτω) και γι' αυτό οι κάτοικοι της πόλης τη θεωρούν τον "ομφαλό της Ιαπωνίας". Κάπως έτσι, κάθε χρόνο γιορτάζουν τον "ομφαλό" οργανώνοντας φεστιβάλ με χορό και τραγούδι στους δρόμους της πόλης για χάρη αυτού του σημείου του ανθρώπινου σώματος.


Χιλιάδες Ιάπωνες που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Shibukawa γυμνώνουν τις κοιλιές τους, τις ζωγραφίζουν με τρόπο ευφάνταστο και χορεύουν στους δρόμους για ένα Σαββατοκύριακο το χρόνο, στην καρδιά του καλοκαιριού (τέλη Ιουλίου). Μάλιστα, ένας παραδοσιακός τρόπος... "κοιλοζωγραφικής" των ντόπιων είναι να ζωγραφίζουν την κοιλιά τους έτσι ώστε να μοιάζει με πρόσωπο και ομφαλός τους σαν στόμα.
Αν λοιπόν θέλετε και εσείς να βρεθείτε στην πόλη Shibukawa και να χορέψετε με την ψυχή σας -αλλά και με το ζωγραφισμένο ομφαλό σας- δεν έχετε παρά να ταξιδέψετε στην "καρδιά" της Ιαπωνίας και την Gunma. Ο Παράξενος Ταξιδιώτης προτείνει το τρένο, μιας και το σιδηροδρομικό δίκτυο στη μακρινή χώρα είναι τόσο καλό που μπορείτε κυριολεκτικά να φθάσετε στη Shibukawa από οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ιαπωνίας και αν βρίσκεστε.
Α, και καλές... "κοιλοζωγραφιές"!!!