Η Πόλη των Βιβλίων (Αγγλία)



Στη Μεγάλη Βρετανία, 58 μίλια βόρεια του Cardiff (πρωτεύουσα της Ουαλίας), βρίσκεται το Hay-on-Wye ή αλλιώς η.. Πόλη των Βιβλίων. Με μόλις 1500 κατοίκους και δεκάδες βιβλιοπωλεία, λέγεται ότι στο μικρό αυτό χωριό υπάρχει η μεγαλύτερη συγκέντρωση μεταχειρισμένων βιβλίων σε ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα, σύμφωνα με ανεπίσημες μετρήσεις των κατοίκων, εν έτη 1999 στην πόλη πουλιούνταν περισσότερα από 1.000.000 βιβλία!

Κάπως έτσι, αν ποτέ βρεθείτε στην Ουαλία με διάθεση παράξενου ταξιδιώτη, αξίζει να αφιερώσετε μία από τις πολλές βροχερές ημέρες της βρετανικής υπαίθρου για να περιηγηθείτε στα παλαιοβιβλιοπωλεία του Hay-on-Wye αναζητώντας σπάνιους τίτλους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Satanic Verses του S. Rushdie που κάηκε στην υπόλοιπη Αγγλία ως αιρετικό από μουσουλμάνους και στο μικρό αυτό χωριό υπάρχουν ακόμα δεκάδες αντίτυπα του.
Η είσοδος στην πόλη -και στα παλαιοβιβλιοπωλεία- σαφώς και είναι ελεύθερη, ενώ το ωράριο ποικίλει ανάλογα με την περίοδο. Όπως και να’ χει, προτού ξεκινήσετε το ταξίδι σας μην αμελήσετε να επικοινωνήσετε με το τοπικό τουριστικό γραφείο (0020 01497 820 144) για περαιτέρω πληροφορίες.