Μεσαιωνικό Συμπόσιο (Γερμανία)



Στην πόλη Augsburg της Γερμανίας, στον αριθμό 83 της οδού Maximilianstr στην περιοχή Welser Kuche (νότια του κέντρου), βρίσκεται το Mittelalterliches Schlemmermahl: ένα εστιατόριο μεσαιωνικό σε γεύσεις, διακόσμηση και.. savoir vivre.

Σε ένα γραφικότατο χώρο με τεράστιους κεροστάτες στους τοίχους να στάζουν, οι συνδαιτυμόνες καλούνται να πιούν τη μπύρα τους μέσα σε μεγάλα κέρατα και να φάνε καρβουνιασμένα κρέατα πάνω σε ξύλινες σανίδες και χειροποίητους πήλινους δίσκους με τη βοήθεια μόνο του.. στιλέτου τους! Το μενού του εστιατορίου βασίστηκε στις συνταγές ενός συγχωρεμένου πια ντόπιου αριστοκράτη, οι τιμές των πιάτων ποικίλουν ανάλογα με το μέγεθος τους, ενώ η ποικιλία των γευμάτων διαφέρει από μέρα σε μέρα.
Ως προς το savoir vivre που ανέφερα παραπάνω, το εστιατόριο έχει κάποιους κανόνες συμπεριφοράς με μεσαιωνικές ποινές για τους παραβάτες, οι οποίες εκτελούνται ενώπιον των υπολοίπων συνδαιτυμόνων και συχνά υπό της ήχους έντονων επευφημιών.
Υπό κανονικές συνθήκες το εστιατόριο ανοίγει στις 8 μμ καθημερινές και Σάββατο δίχως όμως να μπορεί κανείς να σας υποσχεθεί ότι οι ιδιοκτήτες θα έχουν συνέλθει από το χθεσινό μεθύσι, οπότε καλό είναι να επικοινωνήσετε μαζί τους στο 08231 96110 προτού το αναζητήσετε.