Χριστούγεννα Όλο το Χρόνο! (Λονδίνο)


Κάθε χρόνο όταν φτάνουν οι γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων, χιλιάδες μαγαζιά με ημερομηνία λήξης ανοίγουν ανά τον κόσμο πουλώντας αποκλειστικά χριστουγεννιάτικα είδη. Μετά το πέρας των γιορτών (συνήθως μετά την ημέρα των Φώτων) τα εν λόγω καταστήματα μαζεύουν τα πράγματά τους, τα αποθηκεύουν σε κάποιο μέρος και περιμένουν καρτερικά τα επόμενα Χριστούγεννα... έναν ολόκληρο χρόνο δηλαδή.
Και όμως, υπάρχει τουλάχιστον ένα μαγαζί που δεν τηρεί το παραπάνω "άτυπο" πρόγραμμα αλλά παραμένει ανοικτό 12μήνες τον χρόνο, χειμώνα-καλοκαίρι!


Το "The Christmas Shop", όπως ονομάζεται (μία διόλου πρωτότυπη ονομασία), βρίσκεται στην νότια πλευρά του ποταμού Τάμεση στο Λονδίνο, ανάμεσα στο ιστορικό Λονδίνο και την γέφυρα "Tower" (Tower Bridge), πολύ κοντά στο γνωστό "London Dungeon".
Το συγκεκριμένο κατάστημα δεν διαφέρει σε τίποτα από τα υπόλοιπα του είδους του αφού διαθέτει όλα τα αναμενόμενα: χριστουγεννιάτικα δέντρα, λαμπάκια στολισμού, χριστουγεννιάτικες κάρτες, κούκλες που παριστάνουν τον Άγιο Βασίλη καθώς και πολλά άλλα μικροπράματα που ο καθένας μας χρησιμοποιεί τις ημέρες των Χριστουγέννων για να στολίσει το σπίτι, το μπαλκόνι ή την αυλή του.
Επίσης, στο εσωτερικό του (που είναι αρκετά μεγάλο) μπορεί να βρει κανείς αγγελούδια, σπιτάκια μινιατούρες στο κλίμα των Χριστουγέννων, καθώς επίσης και μία μεγάλη γκάμα από χριστουγεννιάτικα δέντρα και στολίδια ώστε να συνδυαστούν με τα παραπάνω.

Σας κινήσαμε αρκετά την περιέργεια; Αν η απάντηση είναι ναι και σκοπεύετε να επισκεφθείτε στο μέλλον το Λονδίνο, αναζητήστε το αριθμό 55A της οδού Tooley Street ώστε να εντοπίσετε το (ας μου επιτραπεί η έκφραση) "εκτός τόπου και χρόνου" ιδιαίτερο αυτό μαγαζί. Επιπλέον, μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες μέσω τηλεφώνου (020 7378 1998), fax (020 7378 0807) και email (christmasshop@btconnect.com), αν και σε αντίστοιχες περιπτώσεις το face-to-face είναι η καλύτερη οδός για να "παραξενευτείτε".
Δεν έχετε παρά να ανεβείτε στο Λονδρέζικο tube ("ελληνιστί" metro) και να κατεβείτε στο σταθμό London Bridge (250 μέτρα περίπου πιο πέρα βρίσκετε το κατάστημα), ενώ αν προτιμάτε λεωφορεία ως μέσο μεταφοράς τότε αναζητήστε τα busses 47 και RV1 που κάνουν στάση ακριβώς μπροστά στην είσοδο του.

Ωράριο
Ιανουάριος-Φεβρουάριος: Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:30 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα.
Μάρτιος-Νοέμβριος: Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:30 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα και Σαβ/κο από τις 10:30 έως τις 17:30.
Δεκέμβριος: Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:30 έως τις 19:00 το απόγευμα και Σαβ/κο από τις 10:30 έως τις 17:30.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του πατώντας εδώ.