Το Stonehenge των Αυτοκινήτων! (ΗΠΑ)


Στη δυτική Nebraska των ΗΠΑ, λίγα μόλις μίλια βόρεια της πόλης Alliance, ένα εξαιρετικά παράξενο μνημείο στέκεται στο εσωτερικό ενός οικοπέδου 10 στρεμμάτων: 38 αυτοκίνητα από τις δεκαετίες των 50’ και 60’ έχουν τοποθετηθεί σε κυκλικό ηλιακό σχηματισμό με διάμετρο 96 πόδια, κατά πιστή αναλογία του Stonehenge της νότιας Αγγλίας. Το όνομα αυτού.. Carhenge!


Ξεφυλλίζοντας έναν τοπικό ταξιδιωτικό οδηγό διαβάζουμε για την τοποθεσία: «Η Λίθινη Εποχή συναντά τη Βιομηχανική Επανάσταση! […] Θαμμένα στο έδαφος, κομμάτια αυτοκινήτων στέκονται 15 με 18 πόδια πάνω από τη γη, μερικά κάθετα και μερικά σε γωνίες ανάλογες των μεγαλιθικών σχηματισμών του Stonehenge».
Χτισμένο από τον Jim Reinders στη μνήμη του πατέρα του, το Carhenge εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 1987 και έκτοτε προσελκύει περί των 80.000 επισκεπτών το χρόνο. Στον περιβάλλοντα χώρο πλέον βρίσκονται και άλλα γλυπτά φτιαγμένα από μέρη αυτοκινήτων όπως π.χ. το Ford Season, ένα γλυπτό κατασκευασμένο αποκλειστικά από αυτοκίνητα Ford και εμπνευσμένο από τις 4 Εποχές του Vivaldi!
Το μνημείο είναι ανοικτό 24 ώρες όλο το χρόνο δίχως αντίτιμο εισόδου. Συμβουλή του Παράξενου Ταξιδιώτη; Επισκεφθείτε το υπό το φως της ημέρας και αποφύγετε το camping στο χώρο, μιας και απαγορεύεται με αυστηρές ποινές για τους παραβάτες...