Επιστροφή στα... Θρανία! (Η.Π.Α.)


Υπάρχει πλήθος ενηλίκων σήμερα ανά τον κόσμο που αναπολεί τα παιδικά του χρόνια και πιο συγκεκριμένα τα μαθητικά, όταν και καθόταν στα θρανία και έγραφε με κιμωλία σε μαυροπίνακες. Όπως είναι φυσικό, αρκετοί εξ αυτών βρίσκονται στην Ελλάδα. Είστε λοιπόν ένας από αυτούς;
Αν απαντήσατε μόλις ναι, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το Πόρτλαντ των Η.Π.Α και το "McMenamins Kennedy School Hotel" όπου και θα έχετε την ευκαιρία να κλείσετε... αίθουσα διδασκαλίας για την διαμονή σας (;!) στο παλιό δημοτικό της πόλης που πλέον λειτουργεί ως ξενοδοχείο!


Το εσωτερικό του σπάνιου αυτού ξενώνα έχει διατηρηθεί σχεδόν ανέπαφο στην κατάσταση που επικρατούσε όταν γινόταν μάθημα: κλασσικοί μαυροπίνακες που χρησιμοποιούνταν από δασκάλους και μαθητές, θρανία και έδρες όπου ακουμπούσαν τα τετράδιά και τα βιβλία τους, καθώς επίσης και ζωγραφιές -και γενικά καλλιτεχνήματα- των μαθητών που κοσμούσαν τότε -αλλά και σήμερα- τους τοίχους του!
Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να μην είχαν γίνει κάποιες απαραίτητες προσθήκες για να καλυφθούν κάποιες βασικές ανάγκες του σημερινού ταξιδιώτη, όπως π.χ. ένα μπαρ στο φουαγιέ του ξενοδοχείου με το απαραίτητο αλκοόλ. Στο χώρο αυτό οι επισκέπτες μπορούν και να καπνίσουν, μιας και το τσιγάρο απαγόρευεται ρητά μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας!
Επιπλέον, υπάρχει κλειστό γυμναστήριο όπου πραγματοποιούνται διάφορα parties (όπως ακριβώς και στα μαθητικά χρόνια), καθώς και ειδικά διαμορφωμένους χώροι όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν κάποια ταινία ή διάφορα μουσικά events.

Αν επομένως βρεθείτε στο Πόρτλαντ των Η.Π.Α -ή σε κάποια αλλά μέρη όπως θα δείτε στο παρακάτω link- με διάθεση παράξενου μαθητή/ταξιδιώτη δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ιδιότυπου αυτού ξενοδοχείου.
Το "McMenamins Kennedy School Hotel" βρίσκετε στη διεύθυνση 5736 N.E. 33rd Ave, Portland, OR 97211, όπου μπορείτε να φτάσετε οδηγόντας από το Πόρτλαντ έως την 33η Λεωφόρο και από εκεί δύο περίπου μίλια βόρεια κατά μήκος αυτής.
Α, προετοιμαστείτε να ξοδέψετε περίπου 90 με 130 δολλάρια και... καλό σας μάθημα!