Η Πιο Παράξενη Μηχανή του Κόσμου! (Αυστρία)


Στην πόλη Kaag της Αυστρίας, 5 χιλιόμετρα βόρεια του Edelbach, βρίσκεται η πιο παράξενη ίσως μηχανή του κόσμου, η Weltmaschine: ένα αριστούργημα εκκεντρικότητας που ο αγρότης Franz Gsellmann χρειάστηκε 23 ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρώσει!


Βρίσκεται στο εσωτερικό του “Σπιτιού 14” και μεταξύ άλλων φέρει συνδεδεμένα πάνω της αλυσίδες, χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, ξυλόφωνο, μετρονόμους, ρόδες ρουλέτας, μία πλαστική Παναγία, έναν Χριστό, βαρόμετρα, δεξαμενές οξυγόνου, κλπ.
Και κάπου εδώ θα αναρωτηθείτε τι ακριβώς υποτίθεται ότι κάνει η μηχανή; Χμ, κάποιοι έχουν πει ότι κάνει τον κόσμο να γυρίζει, κάποιοι ότι δείχνει τον τρόπο λειτουργίας της ανθρώπινης ψυχής, ενώ ο Gsellmann πέθανε το 1981 δίχως να δώσει απαντήσεις.
Αν ποτέ τύχει και βρίσκεστε στη χώρα με λίγο χρόνο και διάθεση παράξενου ταξιδιώτη, κατευθυνθείτε με τρένο έως το Feldbach, από εκεί με λεωφορείο στο Edelbach και τέλος με ταξί στο Kaag. Όταν τελικά φτάσετε, ζητήστε από τον φύλακα να τη θέσει σε λειτουργία, ενώ αν κάπου στο δρόμο χαθείτε τηλεφωνήστε στο 0 31 15/ 29 83.