Η Πόλη των Μαγισσών (Γερμανία)

Στην Γερμανία, 90 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Göttingen, βρίσκεται η πιο -ας μου επιτραπεί η έκφραση- «μαγική» πόλη της υφηλίου, η Thale: ένας τόπος στην καρδιά της Ευρώπης όπου ο παράξενος ταξιδιώτης μπορεί στην κυριολεξία να πάρει μία ιδέα για το πώς θα είχε εξελιχθεί σήμερα ο κόσμος αν τούτη η ήπειρος δεν είχε ποτέ εκχριστιανισθεί!

Χρησιμοποιώντας το εξαίρετο, αν και ολίγο ακριβό, σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας θα φτάσετε στην πόλη και λίγα τετράγωνα νοτιοδυτικά του σταθμού θα βρείτε τις γόνδολες (Goetheweg) που μπορούν να σας μεταφέρουν στην κορυφή του λόφου Hexentanzplatz, πανάρχαιας τοποθεσίας παγανιστικών τελετών. Από εκεί, κατηφορίσετε ως το παρακείμενο δάσος σε ξέφωτο του οποίου θα συναντήσετε πλήθος από επιβλητικά μπρούτζινα αγάλματα (σύγχρονα) που αναπαριστούν μάγισσες, δαίμονες, familiars, κ.α., ενώ στο τέλος του μονοπατιού θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε το -ολίγον κιτς για τα δικά μου γούστα- μουσείο Walpurgishalle αφιερωμένο (που αλλού;) στο μαγικό παρελθόν του τόπου.
Επιστρέφοντας στην Thale θα βρεθείτε στο κέντρο μίας ολόκληρης τουριστικής βιομηχανίας που έχει στηθεί γύρω από τη μαγεία και έχει απλωθεί σε κάθε γωνιά της πόλης: εστιατόρια, souvenirs, ξενώνες, καφέ, κλπ., μία βιομηχανία που κάθε χρόνο στις 30 Απριλίου δέχεται χιλιάδες επισκέπτες (παγανιστές, σύγχρονους μάγους ή απλούς τουρίστες) στη γιορτή του Walpurgisnacht.
Αν, συνεπαρμένοι από το χώρο, για κάποιο λόγο χαθείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το τοπικό τουριστικό γραφείο στο 03947 2597, ή να μιλήσετε απλά σε κάποιον ντόπιο.