Bar, Πειρατές και... Dracula;! (Ρόδος)


Πειρατές και εξωτικά μέρη. Παπαγάλοι και φοίνικες. Πειρατικό καράβι και γαλαζοπράσινα νερά. Μάχες σε θάλασσα και ξηρά. Και από την άλλη, ο... κόμης Δράκουλα;! Αυτό είναι το σκηνικό που συνθέτει πολύ εύστοχα το καφέ-bar Blue Lagoon στο νησί της Ρόδου!
Ένας μοναδικός χώρος που συνδυάζει τους πειρατές με καφέ ή ποτό και καλή μουσική! Το Blue Lagoon είναι ανοικτό από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ (όλες τις μέρες του χρόνου) και προσφέρει στους πελάτες του ένα πολύ όμορφο περιβάλλον αλλά και άφθονη ποικιλία ποτών και κοκτέιλς.


Όποιος το επισκέπτεται για πρώτη φορά (μιλάω εκ πείρας) σίγουρα ξαφνιάζεται από το πρωτότυπο και πανέμορφο αυτό σκηνικό που αντικρίζει: Πειρατές, σπηλιές και μικροί καταρράκτες κοσμούν το εσωτερικό του, ενώ στο κέντρο του χώρου υπάρχει μία μεγάλη πισίνα όπου στην άκρη της βρίσκεται "αραγμένο" ένα πειρατικό καράβι!
Μπορείτε να καθίσετε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας στο bar, στα τραπεζάκια που στολίζουν τον υπόλοιπο χώρο, σε ένα ξεχωριστό μεγαλοπρεπές τραπέζι (αν θυμάμαι καλά η βάση του είναι κομμάτι από βράχο) όπου βρίσκεται "κρυμμένο" στο βάθος και έχει για σκεπή βράχια και φυτά. Το πλέον όμως παράξενο μέρος για καφέ ή ποτό βρίσκεται πάνω στο καράβι, όπου υπάρχει πλήθος τραπεζιών, πάγκων, κ.λπ. δίνοντας σας τη δυνατότητα να βιώσετε ένα είδος "πειρατικής εμπειρίας"!
Ακόμη, η είσοδός του είναι στολισμένη με έναν πειρατή-κούκλα που σε καλωσορίζει στο Blue Lagoon και με ένα μικρό ρυάκι. Τέλος, μετά τον προθάλαμο της εισόδου, βρίσκονται στο αριστερό σας χέρι (πριν το bar) αληθινοί παπαγάλοι όπου μπορείτε να φωτογραφιθείτε ή να "παίξετε" μαζί τους!

Όταν επισκεφτείτε το Blue Lagoon, σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε και το σπίτι του Κόμη Δράκουλα που βρίσκεται ακριβώς δίπλα: ένας χώρος ειδικά διαμορφωμένος για τολμηρούς και ριψοκίνδυνους επισκέπτες, το Dracula's Palace (όπως είναι γνωστό) φιλοδοξεί να σας γοητεύσει αλλά και να σας αφήσει μία μοναδική και άκρως horror στιγμή που θα σας μείνει αξέχαστη. Τώρα το αν το καταφέρνει είναι μία άλλη -και σίγουρα υποκειμενική- υπόθεση.
Μόνος (ή με παρέα) καλείσαι να ξεναγηθείς σε σκοτεινούς διαδρόμους και δωμάτια όπου έρχεσαι σε επαφή -με άκρως ρεαλιστικό τρόπο- με διάφορα βασανιστήρια που έχουν μείνει στην ιστορία από ολόκληρο τον κόσμο! Οι αποκαλυπτικοί τρόποι παρουσίασής τους σε συνδυασμό με τους ξαφνικούς και δυνατούς ήχους που ακουγόνται καθ' όλη την διάρκεια της ξενάγησής έχουν από τη μία πλευρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα και από την άλλη σκοπό να προκαλέσουν κραυγές αγωνίας και λαχτάρας στους τολμηρούς επισκέπτες του!

Αν θέλετε λοιπόν να ζήσετε την εμπειρία ενός καφέ-bar με πειρατικό στυλ ή το σπίτι τρόμου του Δράκουλα δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το νησί της Ρόδου οποιαδήποτε περίοδο του χρόνου. Το Blue Lagoon και το Dracula's Palace βρίσκονται στον αριθμό 2 της οδού 25ης Μαρτίου, στο κέντρο της πόλης! Αν κάπου στο δρόμο χαθείτε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα 22410 32632 και 22410 76072, ενώ για καλύτερη οργάνωση πριν την παράξενη εξόρμηση σας μην αμελήσετε να επισκεφθείτε τα sites του Blue Lagoon (εδώ) και του Dracula's Palace (εδώ).




3 Responses

  1. Ανώνυμος Says:

    Ήρθα σε εσάς πριν 20 χρόνια περίπου και ενθουσιάστηκα τώρα είναι η κόρη μου Ρόδο και το συστήνω ανεπιφύλακτα