Επιστροφή στο... Μεσαίωνα!


Ήταν 26-27 Μαΐου, πριν από ένα χρόνο περίπου, όταν το πρώτο Μεσαιωνικό Διήμερο έλαβε χώρα στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην πόλη της Ρόδου. Με τη συμμετοχή ενός από τα σύγχρονα τάγματα των Ιωαννιτών Ιπποτών, τοπικών φορέων και διεθνών αναγνωρισμένων ακαδημαϊκών, το νησί της Ρόδου επέστρεψε για δύο μέρες στο μεσαίωνα, όταν Ιππότες κατοικούσαν για αιώνες το νησί του Αιγαίου.

Μεσαιωνικές γιορτές, εδέσματα και κρασί παρασκευασμένο με την παραδοσιακή τεχνική της εποχής, μεσαιωνικό παζάρι, παρέλαση ιπποτών, αλχημιστές, τεχνίτες, αναπαραστάσεις σκηνών μάχης, oriental χοροί και μουσική από το μεσαιωνικό συγκρότημα WOLGEMUT της Γερμανίας ήταν ένα μόνο κομμάτι των εκδηλώσεων. Για το 2008, μέλη του Μεσαιωνικού Ρόδου κάνουν ήδη λόγο για περισσότερα μουσικά σχήματα, αναπαραστάσεις μύθων, μεσαιωνικά παιχνίδια, συμπόσιο αφιερωμένο στον «Μιχαήλ της Ρόδου» με τη συμμετοχή των Αμερικανών μελετητών των σχετικών σπάνιων χειρογράφων και ο εγκαινιασμός του Μεσαιωνικού Πάρκου της πόλης. Θέλετε και άλλα;
Το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της Ρόδου, όντας μοναδικό στην Ελλάδα και ένα από τα λιγοστά στην Ευρώπη, αποτελεί must για τον παράξενο ταξιδιώτη που επιθυμεί ένα διαφορετικό ταξίδι αυτό το μήνα.. ένα ταξίδι που πέρα από έναν άλλο τόπο θα σας πάει και σε μία άλλη εποχή. Αν επομένως σημειώσετε για τις 24-25 Μαΐου στο καλεντάρι σας ως προορισμό τη Ρόδο, επισκεφθείτε τη σελίδα www.medievalrose.org ή επικοινωνήστε με το email info@medievalrose.org για περισσότερες πληροφορίες.