Νεκροταφείο Κατοικίδιων Ζώων!


Αν βρεθείτε ποτέ στο Παρίσι με λίγο ελεύθερο χρόνο και διάθεση να παραξενευτείτε κατευθυνθείτε προς το Cimetiere des Chiens στη διεύθυνση 4 Pont de Clichy στο προάστειο Asnieres-sur-Seine βορειοδυτικά του κέντρου της πόλης.
Αν και εκ πρώτης όψεως μοιάζει με ένα συνηθισμένο νεκροταφείο, εντούτοις αντί για ονόματα όπως Pierre, Roman ή Marie-Elise θα συναντήσετε Fifi, Loulou, κλπ., ενώ στις ταφόπλακες θα δείτε ανάγλυφες μορφές ζώων, φωτογραφίες γατιών ή σκυλιών σε πορσελάνινα κάδρα και συγκινητικούς επιτάφιους λόγους για την απελθούσα.. Lassie!

Κτισμένο έναν αιώνα πριν, σήμερα φιλοξενεί σωρούς εκατοντάδων γατιών, σκυλιών και άλλων ζώων, ακόμα και μίας μαϊμούς! Εν έτη 2007 έχει αφεθεί στην τύχη του, με αποτέλεσμα ο επισκέπτης να βλέπει σκουριασμένα σιντριβάνια, μονοπάτια καταλυμένα από αγριόχορτα και κιτρινισμένα από τη βρωμιά μάρμαρα.. ενώ δεκάδες αγριόγατες περιφέρονται ανάμεσα στις ταφόπλακες σαν οπτασίες των νεκρών κατοικιδίων.

Για να το επισκεφτείτε απλά μπείτε στο metro και κατεβείτε στη στάση Pont de Clichy. Για παν ενδεχόμενο το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι: 01 40 86 24 11, αν και δεν σας εγγυώμαι ότι θα σας απαντήσει κάποιος.