Η Οικία του... 3!


Αν βρεθείτε ποτέ στη Μεγάλη Βρετανία με αρκετό χρόνο και διάθεση να παραξενευτείτε, κατευθυνθείτε οπωσδήποτε προς την αγγλική επαρχία που κρύβει χιλιάδες μικρά εκκεντρικά σημεία, όπως για παράδειγμα την Οικία του 3 στο Rushton, 15 μόλις μίλια βορειοανατολικά της πόλης Northampton.
Η ιστορία της ξεκινάει το 1593 (3 x 3 x 3 x 59), όταν ο ψυχωτικός με τον αριθμό 3 Sir Thomas Tresham (“Tres-” σημαίνει “3”) ολοκλήρωσε την κατασκευή αυτού του 3θεματικού κτηρίου, το οποίο έφερε 3 πλευρές μήκους 331/3 ποδιών, 3 πατώματα, 3 3γωνικές κορυφές σε κάθε πλευρά του, 3 παράθυρα σε κάθε μία από τις 3 πλευρές καθενός από τα 3 πατώματα του, στην κορυφή κάθε πλευράς του γραμμένα 3 βιβλικά χωρία με 33 γράμματα το καθένα, αποκλειστικά 3γωνικά ή 6γωνικά δωμάτια, κ.λπ.

Εκκεντρικό; Σίγουρα.. Αριστουργηματικό; Θα σας γελάσω, μιας και κάτι τέτοιο είναι υποκειμενικό. Αν πάντως θέλετε να γίνεται μάρτυρες αυτής της 3γωνικής ψύχωσης, κατευθυνθείτε προς την πόλη Rothwell, από εκεί βορειοανατολικά για 1 μίλι έως την πόλη Kettering και στη συνέχεια 4 μίλια βορειοδυτικά έως το Rushton. Ρωτώντας πλέον τους ντόπιους για το Rushton Triangular Lodge ή επικοινωνώντας με τον τωρινό ιδιοκτήτη στο 01536 710 761, σύντομα θα εντοπίσετε την είσοδο του που για να την περάσετε θα χρειαστεί να καταβάλλετε 1,5 bp.


Λεπτομέρεια από τα τριγωνικά παράθυρα του τριγωνικού κτηρίου.

Λεπτομέρεια από τις δύο εκ των τριών τριγωνικών κορυφών
που βρίσκονται σε κάθε μία από τις τρεις πλευρές του τριγωνικού κτηρίου.