Μια pub δίχως.. αλκοόλ!


Το Halal Inn , αποτελεί την πρώτη (και σίγουρα όχι την τελευταία) pub στη Μεγάλη Βρετανία που δεν σερβίρει κανένα αλκοολούχο ποτό! Δημιουργοί του, δύο Μουσουλμάνοι που ζούν και εργάζονται στο Oldham της Βορειοδυτικής Αγγλίας.
Όπως εξηγούν οι ίδιοι, αποφάσισαν να ανοίξουν τη συγκεκριμένη pub για να παρέχουν μια αξιοπρεπή διασκέδαση σε όλους τους Μουσουλμάνους της περιοχής που τηρούν πιστά τις παραδοσιακές Ισλαμικές διδαχές, οι οποίες ως γνωστόν απαγορεύουν την κατανάλωση κάθε μορφής αλκοόλ.
Κάπως έτσι, ο θαμώνας του Halal (που σημαίνει «επιτρεπτό» στα Αραβικά) μπορεί να απολαύσει ένα χυμό από φρεσκοστυμένα φρούτα, ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι, ή ακόμα και να δοκιμάσει παραδοσιακά πιάτα από τη Μέση Ανατολή και την Ασία, ακούγοντας παράλληλα Ισλαμική μουσική από τα μεγάφωνα του μαγαζιού. Για αλκοόλ βέβαια, ούτε λόγος!
Όπως κάθε pub που σέβεται τον εαυτό της, το Halal διοργανώνει βραδιές quiz με θεματολογία από το.. Κοράνι και τον ισλαμικό κόσμο. Η διασκέδαση όμως δεν περιορίζεται εκεί: η pub διαθέτει επίσης τραπέζι σνούκερ και βελάκια, ενώ για τις ανάγκες των πιστών Μουσουλμάνων υπάρχει ξεχωριστο δωμάτιο προσευχής!

Αν λοιπόν βρεθείτε στην Αγγλία με διάθεση παράξενου ταξιδιώτη, έχετε κατά νου ότι ο οικισμός Oldham όπου βρίσκεται η pub απέχει περίπου 8 ώρες (και 60 βρετανικές λίρες) με τρένο από το Λονδίνο (με αναχωρήσεις από το σταθμό Euston), αλλά μόλις 20 λεπτά (και 1,4 λίρες) από το Manchester. Βρίσκεται στη διεύθυνση 175 Featherstall Road South, Oldham, OL9 6HS και παραμένει ανοικτό από τις 16:30 έως τις 23:30 καθημερινά.
Όσοι πιστοί (κυριολεκτικά ή μεταφορικά) προσέλθετε!


Για περισσότερα επισκεφθείτε αυτό το link.