Ένα Εστιατόριο.. Αρχαίο! (Αθήνα)


Το "Αρχαίων Γεύσεις" αποτελεί το πρώτο και μοναδικό εστιατόριο στον κόσμο (!) που στους καταλόγους του βρίσκει κανείς φαγητά από την κουζίνα της .. αρχαίας Ελλάδας, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά κατά το παρελθόν και διεθνή μέσα όπως οι TIMES, η Guardian και το Discovery Channel!

Οι πελάτες του "ιδιαίτερου" αυτού εστιατορίου έχουν την ευκαιρία (και την τιμή!) να δοκιμάσουν αρχαιοελληνικά εδέσματα όπως κρεωκάκκαβος, επίπλου, δελφάκιον οπτόν και άλλα. Επίσης, υπάρχει συνοδεία πολύ καλού κρασιού και για επιδόρπιο ένα νοστιμότατο γλύκισμα όπως μηλοροία, άμης (γαλατόπιτα) κ.λπ.. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα "συμπόσια" στο "Αρχαίων Γεύσεις" τελούνται υπό τους ήχους αυλού, ενώ μην αναζητήσετε πιρούνι μιας και στην αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιούνταν μόνο κουτάλι και μαχαίρι!

To πρωτότυπο αυτό εστιατόριο βρίσκεται στην Αθήνα, στην περιοχή του Μεταξουργείου. Παραμένει ανοιχτό καθημερινά (Τρίτη έως Σάββατο - τη Δευτέρα κλειστά) από τις 17:00 έως την 01:00 και την Κυριακή από τις 12:30 έως τις 17:30.
Αν επομένως θέλετε να αισθανθείτε λίγο Παράξενος Ταξιδιώτης αλλά δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε την Αθήνα, πάρτε απλά το metro και κατεβείτε στη στάση Μεταξουργείο. Περάστε απέναντι και βρείτε τον αριθμό 22 της οδού Κοδράτου όπου με 20-30 ευρώ στη τσέπη σας θα βιώσετε μία πρωτόγνωρη επιστροφή στις.. ρίζες σας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του εστιατορίου (εδώ) καθώς και τον κατάλογου του εστιατορίου (εδώ) ώστε να πάρετε μία γεύση από τα γεύματα αλλά και τις τιμές που τα συνοδεύουν.

Το εστιατόριο "Αρχαίων Γεύσεις".

Το εσωτερικό του εστιατορίου με
αρχαιοελληνική ατμόσφαιρα και διακόσμηση.


Όμορφα πιάτα με άρωμα από ... Αρχαία Ελλάδα!

Στο χάρτη σημειώνεται η τοποθεσία του εστιατορίου.